Lokacija

  Mednarodna znanstvena konferenca »Perspektive razvoja izobraževanja učiteljev« se bo odvijala na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru. 

  Naslov: Koroška cesta 160, 2000 Maribor


  O Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru

  Mednarodno znanstveno konferenco Perspektive razvoja izobraževanja učiteljev organizira Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru, ki v letu 2021 obeležuje 60-letnico svojega delovanja. Fakulteta je bila ustanovljena 26. junija 1961 in se je sprva imenovala Pedagoška akademija. Kasneje, leta 1986, se je preoblikovala  v Pedagoško fakulteto, s čimer je postala prva pedagoška fakulteta v Sloveniji. Pedagoška fakulteta, ki je v vseh letih svojega delovanja ostala zvesta svojemu poslanstvu,  to je razvoju kadrov na področju vzgoje in izobraževanja, se je programsko, znanstveno-raziskovalno in umetniško širila. Izobraževala je učitelje s področja elementarnega izobraževanja,  družboslovja in humanistike, naravoslovja in matematike ter vzgojitelje predšolskih otrok. Prav zaradi te programske pestrosti se je velika Pedagoška fakulteta konec leta 2006 preoblikovala v tri fakultete: Pedegaško fakulteto, Filozofsko fakulteto in Fakulteto za naravoslovje in matematiko. 

  Pedagoška fakulteta sedaj izobražuje učitelje razrednega pouka, glasbene in likovne pedagogike, inkluzivne pedagoge,  vzgojitelje predšolskih otrok ter športne trenerje. S povezovanjem izobraževalnega, raziskovalnega in umetniškega dela na področju vzgoje in izobraževanja fakulteta skrbi za razvoj pedagoških kadrov ter prispeva k razvoju strokovnih področij, znanstvenih disciplin in umetniških dejavnosti v nacionalnem in mednarodnem okolju.


  Več o Pedagoški fakultete Univerze v Mariboru: https://pef.um.si/ 
  https://pef.um.si/
  https://pef.um.si/

  Delegate registration office
  CANKARJEV DOM, Cultural and Congress Centre
  Prešernova 10, SI-1000 Ljubljana
  Phone: +386 1 241 7136
  E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


  Local Organising Committee
  University of Maribor, Faculty of Education

  Information/Help on Abstract Submission: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


  © Cankarjev dom, cultural and congress centre. All Rights Reserved.